We hebben ze gezien de Puffins
Het is een kort autoritje naar Tarbet aan de Sound of Handa. We kopen een ticket en kunnen meteen op het bootje naar het eiland Handa stappen. Handa wordt bewoond door duizenden zeevogels die hier broeden. Het bootje is in vijf minuten aan de overkant en met ons stappen nog zo'n 15 vogelliefhebbers het strand op. Het is mooi zonnig weer met weinig wind. We beginnen de wandeling na instructie: niet buiten de paden. Rustig wandelen we naar de plaats waar de grote vogelkolonies broeden. De eerste ontmoeting hebben we met grote jagers die in een kolonie broeden op Handa. Ze scheren regelmatig boven ons hoofd. De kliffen worden bewoond door duizenden zeekoeten, alken en drieteenmeeuwen. Het is een drukte van belang. In lange rijen zitten ze (soms op nesten) op de richels in de rotswanden. De meeste belangstelling gaat uit naar de puffins (papegaaiduikers). Er zijn er niet veel maar we zien er drie! De missie is geslaagd al hadden we er graag meer gezien. Als we verder lopen zijn er mooie vergezichten met de zee op de achtergrond. Tijdens onze wandeling zien we nog veel andere vogels: grote mantelmeeuwen, jan van genten, sterns, aalscholvers en zee-eenden maar ook tapuiten en leeuweriken. Een leuk bezoek aan het vogel eiland Handa!
's Avonds na het eten in het restaurant van Kylesku (langoustines en gegrilde schapenkaasjes) zien we bij de brug vier edelherten. We kunnen ze met de auto dicht naderen en een foto maken. Als we daar mee bezig zijn laat ook een stelletje otters zich in het water onder de brug zien. Een leuke dag in de natuur met heel bijzondere dieren.