reneenwillemien.reismee.nl

vertrek - Aviemore

Op 12 juni 2011 vertrekken we met Ryan Air vanaf vliegveld Niederrhein (Weeze) naar Edinburgh voor een reis door Schotland. Van Edinburgh reizen we naar de noord-west kust van Schotland (Kylesku, Sutherland) om daarna langs de noordkust te reizen tot Scrabster. Van Scrabster in het noorden van Schotland met de boot via Orkney naar de Shetland eilanden. Daarna weer terug naar Orkney. Op de eilanden hopen we vooral papegaaiduikers te zien. Dan via Black Isle en Stirling weer terug.

We vertrekken vroeg in de morgen van vliegveld Niederrhein bij Düsseldorf naar Edinburg. We vliegen met Ryan Air. Het is erg rustig op het vliegveld. Na aankomst een bakje koffie en hup de lucht in. Na ongeveer een uurtje zijn we aan de andere kant van de Noordzee. We halen onze auto (een blauwe Opel corsa) op en gaan op weg. Het links rijden is weer snel gewend. Onze eerste overnachting is in Aviemore. Onderweg bezoeken we Blair Castle. Een prachtig wit Schots kasteel in de Cairngorms. We maken foto's en een filmpje en slenteren in de zon door het arboretum en de mooi aangelegde tuin. De natuur is duidelijk achter bij het vaste land van Europa.

De eerste dag is een succes. Geen spat regen. In Aviemore hebben we een prima B&B: Cairngorm guesthouse. Vroeg naar bed.

fam de vogt-Jongman

@weer: een goed begin is het halve werk! hier in Nederland is het afwisselend zon en regen. Wij hebben een rondje gewandeld in Doorn van 7 km. Fenne heeft en stuk door het bos zelf gelopen en vond het natuurlijk niet leuk dat hij weer in de wagen moest :-)
Mare heeft de hele weg liggen pitten en een beetje naar de bomen gekeken...we zijn nog aan het dubben over het huis....wel of niet doen....we zijn er nog niet over uit..

Ad en Lizet

Een mooie reis gewenst met goed weer. Hier regent het (maandagmiddag). Tot later